Schoolkamp juni 2017


Project techniek

 

MAART

Leerlingen Palet Opheusden zijn overlast hondenpoep meer dan zat....................Leerlingen van groep 7/8 van basisschool Het Palet in Opheusden kwamen vorige week naar het gemeentehuis met een belangrijke (grote) boodschap voor wethouder Herman Gerritsen. “Kan de overlast van hondenpoep worden tegengegaan?”  Zij zijn het zat dat er zoveel hondenpoep op de stoep ligt, maakten er een werkstuk over en stelden allemaal vragen aan de wethouder over wat de gemeente er aan doet om dit probleem tegen te gaan.

Wethouder Gerritsen vond het heel fijn dat de leerlingen mee willen denken over dit lastige probleem. “Acties zoals die van jullie helpen mee dat mensen met een hond de hondenpoep gaan opruimen. Wij zijn pas geleden ook met nieuwe acties begonnen. Wie een hond heeft kan in elk dorp gratis hondenpoepzakjes halen en er zijn een heleboel afvalbakken extra geplaatst.”

De wethouder gaf aan dat er toch nog  hondenbaasjes zijn die meer fatsoen moeten hebben. “Er komen controleurs die de mensen waarschuwen als ze de hondenpoep niet opruimen. Luisteren ze niet, dat delen we boetes uit.”

De leerlingen kregen allemaal als dank een leuk presentje mee, iets wat juist wel in de openbare ruimte mag blijven liggen en nog lekker ruikt ook: bloemzaadbommetjes, voor elk kind één, om ergens in het groen te gooien.

Het Palet
De leerlingen van Het Palet met hun werkstuk en wethouder Herman Gerritsen die zich nog steeds afvraag waarvan het werkstuk is gemaakt; er zat geen nare geur aan.


 februari 2017

Nesan heeft onze school vertegenwoordigd voor de voorleeswedstrijd te Ochten. Zij heeft heel goed geoefend met voorlezen. In de klas, thuis, voor haar vriendinnen..... Nesan is tweede geworden. Van harte gefeliciteerd. Obs Het Palet is trots Nesan. Veel leesplezier met het cadeau van ons "achtste groepers huilen niet" Een spannend boek.

Deze maand zijn wij naar de minilessen van het Helicon, HPC en Pantarijn (Kesteren) geweest. Nu de moeilijkke taak: het kiezen van de juiste school!


Januari 2017

HAPPY NEW YEAR


December

 Lootjes getrokken en geprobeerd tot 5 december geheim te houden. Bij sommige lukte het wel, bij anderen niet! Wat waren er prachtige surprises gemaakt. Dat maakte deze dag weer tot een waar feest. 

Bekijk maar eens alle mooie surprises!

 


November 2016 Mini lessen Rembrandt college

De bus :

We gingen naar het Rembrandt college in Veenendaal, met de bus.

In de bus was het heel gezellig.

Tijdens de reis kwam er een andere school bij ons in de bus

Genaamd: de Bantuin.

Aangekomen op het Rembrandt college hadden we een groeps foto gemaakt.

De eerste les die we hadden was Engels  we kregen een blad met allemaal vragen die moesten we dan beantwoorden.

De meester had een audio bestand laten horen en daar zaten de antwoorden in maar die moesten we dan gaan ontrafelen.

Daarna gingen we scheikunde doen we deden een proefje

We moesten er achter komen wie er iets had gemorst op het keuken tafeltje  het was heel erg leuk

Daarna hadden we pauze we kregen wat te drinken en wat te eten.

Na dat we pauze hadden gingen we naar wiskunde.

Daar gingen we een hond of een kat tekenen, we moesten toen lijnen verbinden en uiteindelijk kreeg je een hond of een kat

Na  wiskunde gingen we naar lichamelijke opvoeding of terwijl gym.

We gingen daar water en vuur doen, of terwijl gewoon een pion afpakken.

Daarna gingen we weer terug naar onze school

Einde
geschreven door Mohammed en Aiden.


Podiumoptreden groep 7 en 8 ...oktober 2016....
Hierbij de filmpjes van het optreden. De groepen hebben het podiumoptreden zelf geregeld, geoefend en uitgevoerd. Hierbij waren twee presentatoren die het geheel goed aan elkaar babbelden. Bedankt Mina en Ramon

Het was een gevarieerd programma. Van dans, zang, tot pianospelen. 


 
 

 


september 2016

Inmiddels gaan wij alweer twee weken naar school. We hebben een groep 7 en 8. Nieuw dit schooljaar zijn de 10 inch tablets. Ook hebben wij Snappet 3.0 op het programma staan. Weer een hoop leuke activiteiten. Donderdag 1 september, hebben wij de bfittest gedaan. Er werd met groot enthousiasme "gewerkt"Zowel door leerlingen als ouders.Tien opdrachten moesten uitgevoerd worden. De groep krijgt het diploma mee naar huis. Op 2 februari 2017is de tweede Bfittest.

 

 

 


Mei 2016
 Grebbeberg

We reden van school naar de Grebbeberg op de fiets. Het was zwaar maar wel leuk. Toen we er waren stond er een man op ons te wachten, dat was onze gids er zou nog een gids moeten zijn maar die kwam niet opdagen. De gids begon te vertellen over de Grebbeberg het ging over de tweede wereldoorlog. We gingen het bos in, bij de eerste stop vertelde hij over het begin van de oorlog en hoe het ontstond, dat was intressant. Toen liepen naar een bunker die had een koepel die koepel was van metaal, daardoor werd het gesloopt voor nieuwe wapens voor de duitsers. We liepen een stukje door en daar was nog een bunker die was nog heel, daar mochten we niet in omdat hij opslot was en er sliepen vleermuizen. We liepen door naar drie bomen daar zaten kogelgaten in. We gingen nog naar een loopgraaf waar we wel in mochten daar vertelde hij over majoor Jacometti. We liepen helemaal terug naar het ereveld, daar gingen we naar de graven kijken. En toen gingen we naar het infocentrum.

Geschreven door Mina en Malai.groep 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

l naar het ereveld dat is een ander woord voor begraafplaats


April

De eindtoets zit erop. Wat waren jullie gespannen. Nu maar wachten op het resultaat . De uitslag komt in de week van 9 mei. 

Nu lekker vakantie vieren. Op 13 mei gaan we op excursie naar de Grebbeberg, op de fiets.

Neem een gevulde rugzak mee. We gaan in het bos picknicken, bij mooi weer.. 

Op 24 mei gaan we naar het Rijksmuseum. Op 26 mei is er praktisch verkeers "fiets"examen.

In juni....SCHOOLKAMPEN........


Maart

Een reactie van Anke, moeder van Laure.

CONCERT VOOR RAFIQ

Vanmorgen zijn we met groep 6,7 en 8, juf Els en juf Willy en een aantal ouders naar Arnhem geweest waar onze kinderen een optreden zouden hebben.
Van tevoren had ik geen idee waar ik naar toe zou gaan. Onze dochter had me verteld dat ze moesten zingen en op haar borst en knieën moest slaan maar dat het vreselijk saai zou worden… (groep 8, wat is er nog wel leuk??)
We gingen naar het Musis theater in Arnhem, alwaar de kinderen een plaats in de zaal kregen en waar wij als ouders op het balkon plaats konden nemen. Ik was vooral heel erg nieuwsgierig, wat krijgen we eigenlijk te horen of te zien??
Vooraan op het podium zaten de muzikanten van Het Gelders Orkest, zij werden begeleid door een man die ons een verhaal ging vertellen over een meisje van 10 dat zonder haar ouders moest vluchten uit haar geboorteland. Zij maakte deze reis als jongen omdat het voor een meisje alleen veel gevaarlijker is om te reizen. Haar naam werd Rafiq. Rafiq maakte in het verhaal een hele lange, gevaarlijke reis, de reis die heel veel vluchtelingen maken. Over land, over zee, lopend, achterin een vrachtwagen. Rafiq kwam in Nederland in een vluchtelingenkamp terecht, kreeg daar een goede vriend en heeft uiteindelijk haar ouders hier weer ontmoet nadat ze een filmpje van zichzelf op het internet had geplaatst. Een heel indrukwekkend verhaal wat nog veel indrukwekkender werd door al die kinderen (van meerdere scholen) die het verhaal omlijsten met zang en geluiden onder begeleiding van Het Gelders Orkest. Wat was dit mooi, wat een prachtige muziek, wat knap om al die kinderen met hun vingers en handen het geluid van regen na te laten bootsen (werkelijk net echt), wat een enorm aangrijpende teksten! Om me heen zag ik bij menig ouder de ontroering in de ogen en ook ikzelf moest slikken om mijn tranen binnen te houden. Wat fijn dat onze kinderen op een school zitten waar ze op deze manier leren kijken naar een heel groot probleem van deze tijd, dat ze leren zien wat het verhaal achter een vluchteling kan zijn en dat ze door gebruik van prachtige muziek hier over leren nadenken! Bedankt dat zij dit mochten mee maken, bedankt dat wij dit mochten mee maken! Groeten Anke Groeneveld. Bedankt voor het schrijven van dit leuke stukje. Alle ouders, heel hartelijk bedankt voor het assisteren naar het Musis theater. Op onze website is een filmpje geplaatst van het concert.

Februari

Concert

Wij zijn druk aan het repeteren voor het concert. 11 Maart gaan wij naar Musis Sacrum in Arnhem. Wij doen mee met de bodypercusso. Wij leren in de klas liedjes en bewegingen die wij met het concert dan mee doen!

 

Januari 2016 Minilessen Helicon


December 2015     Gemaakt met de lees/mediacoach....juf Adrie
Poëzie
Ik eet een taart
Dat doe ik vaak in Maart
De plaats is vlakbij de openhaard
Daarvan krijg ik vaak een slagroombaard
(Estrella)
Ik ben een hek
En dat is niet zo gek
Het is niet raar dat ik smek
Je eet hoe je wil
Het mag ook in je blote bil
(geert)
Ik zwem door de zee
Zwem lekker mee
Het water is heel koud
Er ligt een stapel met hout
(Cheyenne) 

November 2015                                     BADMINTON
 
 
Groep 7 en 8 hebben de eerste plaats behaald met het badmintontoernooi.  Wij zijn hier enorm trots op. De leerlingen hebben vooraf ook goed geoefend tijdens de gym. Ook kwam Paul Haffmans nog extra badmintonlessen geven. Hartelijk bedankt! 

VOORLEESWEDSTRIJD 
                                
En de winnaar is………MINA DE VRIESE

uit groep 7. Wat was het spannend Mina gaat op 17 februari 2016 onze school vertegenwoordigen op de regionale wedstrijd, te Ochten. Hier gaat zij strijden met leerlingen van andere scholen voor de titel“regionale voorleeskampioen”. Mina heeft nogeen paar weken om met voorlezen te oefenen.

ZET HEM OP!


oktober 2015

DIPLOMA UITREIKING MEDIATOREN.

Donderdag 8 oktober was het dan zo ver. De

nieuwe mediatoren uit groep 7 kregen hun

diploma. Na 5 weken intensief oefenen en leren

waren de leerlingen zover dat zij klaar waren om

als mediator aan de slag te gaan op het plein.

Mediator zijn houdt in dat zij leerlingen die een

conflict hebben gaan helpen met het oplossen van

dit probleem. Zij zijn dus geen pleinwacht. Dit

zijn de nieuwe mediatoren: Veerle Leeuw,

Mohammed Zamour, Robin van Deelen, Jesarela

Tentua en Naomi van Kleef. Mediatoren van harte

gefeliciteerd met deze belangrijke taak binnen

onze school.

 

 


September 2015

 

Na een heerlijke vakantie, is het ook weer heerlijk om naar school te gaan! Een leuke groep van 25 leerlingen. Een spannend jaar voor groep 8. We gaan uiteraard weer VO scholen bezoeken. Op 3 november komen docenten van het HPC, Pantarijn en Helicon informatie geven bij ons op school. De leerlingen uit groep 7 en 8 worden verwacht om mee te komen met hun ouders/verzorgers. De avond start om 19.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur.

 


UIT DE SCHOOL “KLAPPEN"
…groep 8…… Op dezelfde woensdagochtend worden zij om 12.10 uur uit de klas en school “gezet”. Wij hopen dat de ouders van de leerlingen uit groep 8 hierbij (buiten op het plein) aanwezig zijn. Op welke manier wij ze de school uitzetten maken we nog niet bekend……. 

 


 

MUSICAL GROEP 8 GO KIDS GO…….een toepasselijke musical voor groep 8. Zij vliegen straks uit…naar het vervolgonderwijs. Nu zijn we nog druk bezig met het oefenen. De musical wordt gespeeld op woensdagavond 6 juli De deur van de school gaat open om 18.45 uur. De musical zal ongeveer starten om 19.15 uur. Na de musical zal er een korte pauze zijn. Om ongeveer 20.30 zal de officiele afsluiting zijn van groep 8. Na deze afsluiting is de basisschooltijd van groep 8 voorbij. 


           

 

22 mei 2015

EINDTOETS GROEP 8

Inmiddels zijn de toets uitslagen van de eindtoets meegegeven aan de leerlingen. Heeft u nog vragen, laat het weten aan juf Willy.

Er wordt dan na schooltijd een afspraak gemaakt om het nader uit te leggen. In het volgende penseelstreekje krijgt u meer uitleg over hoe de school de eindtoets gemaakt heeft. Wij hebben de uitslagen nog maar kort binnen en willen deze eerst goed analyseren, nader bekijken.

Wij kunnen u wel vertellen dat de leerlingen het goed hebben gedaan


april 2015

Paletopheusden is een leuke en gezelige school. Ik heb al een spreekbeurt gehouden over mijn hond, een SintBernard dat is een ras. Ze heet Lobke en is nu 2 jaar oud. Ik was ook bij het voetbal toernooi het was spannend want ze moesten tegen mijn oude school. Ze wonnen met 9-1.

 


Op 4 februari deed Manouk Kragten mee aan de regionale voorleeswedstrijd te Ochten. Het was een leuke middag met allemaal goede voorleeskandidaten. Manouk heeft niet gewonnen maar voor ons is ze de voorleeskampioen....schooljaar 2014-2015.

 

 

 


 

 

2015

Een nieuw jaar....het scholjaar vordert alweer. In de groep is een nieuwe, vrolijke leerling gekomen. Zijn naam is Djamel. Wij wensen hem veel plezier en succes op school. 

In deze maand gaan wij scholen voor het Voortgezet Onderwijs bezoeken. Een kijkje nemen achter de schermen.....spannend...We gaan de mini lessen volgen. 

 


 

 

 


De voorleeswedstrijd

Een bericht in de krant

Manouk van harte gefeliciteerd. Op 4 februari 2015 is de volgende ronde ....


oktober 2014

We zijn vandaag naar het Rembrandt college in Veenendaal geweest om de mini lessen te volgen met groep 8. Groep 7 helaas niet, die gaan volgend schooljaar. We werden opgehaald met een grote bus. De leerlingen volgen een miniles aardrijkskunde, beeldende vorming en nederlands. Terug stond er een busje op ons te wachten van het nederlands elftal (voor begeleiders) De kinderen hebben gezongen en veel gelachen in de bus. Het was een leuke, maar ook leerzame  middag. Alle fotos zijn hier te zien

 


oktober 2014

Het thema van de kinderboekenweek is FEEST. In de groep hebben wij ook feest want de leerkrachten uit andere landen komen op bezoek. Uit Ierland /Engeland/ Tsjechie. Uit Gozo deze keer niet! Deze leerkrachten vertellen over hun eigen land en wij vertellen over nederland. In onze groep maken we powerpoints over "Anne"," Market Garden" en de "Grebbeberg"

De leerlingen gaan het in het engels presenteren.

 

 


september 2014

Meester Arjen, van stichting voorkom heeft ons voorgelicht over het thema roken en het thema Alcohol. We hebben er veel van geleerd. Veel leerlingen zeiden na afloop...ik ga echt nooit roken.....De tweede les kwam er een meneer meer die vertelde over alcohol.Hij heeft zelf ook in het verleden veel alcohol gedronken. Nu doet hij dat niet meer. Ook hier hebben wij heel veel van geleerd. 

Het waren leuke lessen. We moesten veel praten. Ook nadenken en je eigen mening geven.

 


26 september 2014

Juf Elisabeth geeft dansles aan groep 7 en 8. Het moet een mooie dans worden voor de leerkrachten van scholen uit andere landen. Het Project heet Paxep. 

 


groep8 heeft het EHBO examen gehaald


Uitje met OV4u


Grebbeberg

Op 8 mei gaan wij op de fiets naar de Grebbeberg. daar gaan wij onder leiding van een gids de omgeving en de begraafplaats verkennen. Zorg voor een goede fiets. Kijk of luister naar het weerbericht wat je het beste kunt aantrekken.


Schoolvoetbal. 2  en 9 april.

De meisjes hebben super goed hun best gedaan. Ze hebben ook nog een wedstrijd gewonnen. Helaas gingen ze niet door.

De jongens hebben ook heel goed gespeeld. Zij gingen wel door naar de volgende ronde. Op vrijdagavond 11 april was het heel spannend maar ook erg gezellig op het UCHTA veld te Ochten. De jongens zijn derde geworden en mochten een beker mee naar huis nemen. GEFELICITEERD

 


       13 maart 2014 groep 8........Rowena     

  Boom plant dag

 

13 maart was het zo ver de boom plant dag. Alle scholen uit Opheusden mochten een boom planten. Toen we daar aan kwamen werden we vriendelijk opgewacht, en konden we rustig de fietsen weg zetten. Toen iedereen er was hielden ze een toespraak over de bomen en wie er gewonnen had met de kleurplaten. Er werd verteld  waar je heen moest, welke school naar welke bomen. en dan moest je met z’n 2en de boom ingraven. Het was heel moeilijk, want bij ons zat het allemaal vast, en kreeg je de klei bijna niet uit elkaar.maar uiteindelijk was het wel gelukt.Toen we dat hadden gedaan, mochten we wat te eten en te drinken pakken en daarnaast stond er een hoge dijk en klommen we op en gingen daar lekker zitten om te gaan eten en drinken. We hebben lekker gekletst.en daarna kregen we nog 2 tasjes met leuke spulletjes. . Dus eigenlijk om het samen te vatten

Was het super gezellig en leuk om een keer mee te maken

 

 

 

Groetjes Rowena 

 

 


13 maart 2014

Boomplantfeestdag

We begonnen op school. Iedereen moest zijn fiets pakken, en wachten bij het hek. Toen gingen we fietsen. Ik en  Mike ging naast elkaar fietsen.

We fietsen bijna helemaal voor. Als je toen naar achteren keek zag 1 lange rij.

Toen we in de marktstraat stonden allemaal kleine boompjes en grond er om heen. We gingen de fietsen neer zetten.toen keken we naar de tekeningen.

Toen kwam een man die had een speach.

Daarna vertelde een vrouw wie een boekje won, daar zat ik bij.

 

Toen begon het.

We moesten met zn  tweeën een boom zoeken, maar dat lukte niet.

Toen liepen we terug.er was een vrouw en die gaf ons een boom.

Toen gingen we met zn tweeen het gat dicht maken.

 

Erna

Toen we klaar waren.

Mocht je wat te drinken en wat te eten pakken.

We zaten op de berg te eten.

 

Terug

Toen fietsen we terug met zn tweeen  naar school.

the end

Levi groep 7

 

 


februari 2014

Wat een lol. 


We zijn naar de doe dagen/open dagen geweest van het Voortgezet onderwijs. Keurig met de bus opgehaald. Het was een leuk uitje. Foto's zijn te zien op de websites van de scholen. En nu ....nadenken.....

http://www.vmbogroenkesteren.nl/nieuws/artikel?itemId=282

http://www.rembrandt-college.nl/aanmelding+brugklas/

http://www.pantarijn.nl/Default.aspx?tabid=118

http://www.hpc-zetten.nl/groep-8/kom-verder


januari 2014

Alleerst de allerbeste wensen.

Voor groep 8 gaat het spannend worden, en hard werken. Elke week een pakketje huiswerk mee om rekenen en taal goed te oefenen. 

Ook EHBO, Verkeer, schoolkamp eindmusical komen eraan. Genoeg om te doen. Groep 7 gaat de entree toets maken in april. Ook weer leuk en spannend. 

 


Sinterklaasfeest en Musical.

Donderdag 5 december kwam sinterklaas bij ons school, hij kwam aan in een koets met twee pieten. de pieten hadden 2 zakken met pepernoten en snoepjes. De sint kwam bij elke klas eventjes kijken. Groep 5/6 en 7/8 hadden surprises gemaakt en de andere groepen kregen een cadeautje van sinterklaas. Groep 7/8 heeft ook een 15 min musical opgevoerd : pietje pienter pakt uit. Het was een leuke musical en 5 dec. Was ook heel leuk.

Gr sophie (gr8)

 

 


Sinterklaas komt op school,......5 december ........

Donderdag  december kwam Sint te paard en wagen bij ons op school aan. Er waren twee pieten bij. In groep 7/8 hadden wij lootjes getrokken.De surprises en gedichten waren super mooi. Iedereen had zijn best erop gedaan.Mede hierdoor werd het een gezellige ochtend. Tevreden ging iedereen naar huis.Tot volgend jaar sinterklaas.


 


Podiumochtend op 27 november

Deze keer deden wij een mini musical genaamd "Pietje Pienter". We hebben er drie weken veel en hard op geoefend. Het resultaat mocht er zijn.  De leerlingen hebben snel de teksten uit het hoofd geleerd. Complimenten. Ook de kleding was erg mooi. De leerlingen hadden hier zelf voor gezorgd. Juf Oda heeft het opgenomen op DVD. Tijdens de kerstmarkt kan de DVD besteld worden.


 


Woensdag 13 november heeft groep 7 meegedaan aan het badmintontoernooi in Dodewaard. Zij hebben het fantastisch gedaan en de 1ste plaats behaald en dus een mooie beker meegenomen. Woensdag 20 november was het de beurt aan groep 8. Ook zij hebben een knappe prestatie geleverd en zijn op de 4plaats geëindigd.

Van harte gefeliciteerd en wij zijn trots op jullie!

Wij willen Paul Haffmans bedanken voor zijn badmintontrainingen. Het heeft een mooi resultaat opgeleverd.


8 november 2013

Bezoek naar Rembrandt college te Veenendaal


START MEDIATORENTRAINING VOOR
DE VREEDZAME SCHOOL
Donderdag 7 november is de opleiding voor
mediator gestart.
De leerlingen die graag mediator zouden willen
worden hebben een soort "sollicitatieprocedure'
moeten volgen.
Zij hebben aan moeten geven waarom zij
mediator willen worden en de klas heeft op papier
aan moeten geven wie zij wel als goede mediator
zouden zien.
Hier zijn de volgende namen uit voortgekomen:
Groep 7:
Nathalie Westenberg
Allisha Klaassen
Anouk Hol
Levi van Tuil
Nick van Kleef
 
Groep 8:
Soraya Tentua
Na 5 weken zijn de leerlingen klaar en zal er een
officiële diploma uitreiking plaats vinden.

 


Stichting VOORKOM


Herfstvakantie: Nu is het oktober........Het gaat snel. Juf Willy is op uitwisseling geweest naar Ierland. Samen met juf Frencis. Een hele belevenis, om in Ierland op een school, powerpoint presentaties te mogen geven. Ook hebben we afgesproken om met de bovenbouw in het engels te gaan schrijven, te corresponderen.....spannend.....

 


nieuw schooljaar:september 2013

Een nieuw spannend schooljaar.

Een nieuwe gecombineerde groep," nieuwe " juf, ander lokaal..........maar ook het schooljaar van de Entree toets voor groep 7, de eind cito voor groep 8. Niet te vergeten het verkeersexamen, het EHBO examen.......Het zal hard werken worden. Op het eind "schoolkamp". Deze reis zal naar Lunteren gaan......op de fiets....... Juf Willy is al bezig met een mooie, leuke route te vinden.

Helemaal aan het eind de e"eindmusical"en daarna vakantie.......Er staat ons heel wat te wachten en te doen. 

We gaan het GEZELLIG maken....

 


Gemaakt door Merel

 

gemaakt door Nick

 

 

gemaakt door Dior ameborder="0" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no">

 

gemaakt door Mike

 

GROEP 8

Alle leerlingen uit groep 8 zijn geslaagd voor het EHBO examen. Heel goed gedaan! Van harte gefeliciteerd!


AFSCHEID EN MUSICAL GROEP 8

Alle ouders van groep 8 hebben inmiddels van hun eigen kind een uitnodiging gekregen voor de musical en afscheidsavond. Alle ouders en andere familieleden van de leerlingen uit groep 8 zijn dan welkom op woensdag 17 juli vanaf 19.00 uur.

Op het schoolplein staat dan een kersenkraam.

U kunt dan overheerlijke kersen kopen bij de oma van Melissa Wevers voor €5,00 per kilo en de familie schenkt dan € 1,00 per verkochte kilo aan de school. Dus volop kersen kopen!

 


 
 

Zelfverdedigingsles van Noes Haumahu.

 

Donderdag 7 en 14 maart hebben we zelfverdediging gehad van Noes Haumahu. Vorige week hadden we 1 uur zelfverdediging, nu 2 uur. De 2de les was ook gelijk het examen.

We hebben de gevechtshouding geleerd (hoe je moet staan als iemand je aanvalt) en wat je moet doen als iemand je vasthoudt en hoe je dan loskomt. Ook heeft Noes ons geleerd over je persoonlijke ruimte, de ruimte die jij fijn vindt op welke afstand iemand staat. Dan moesten we naar iemand anders toelopen en als hij of zij ‘stop!’ riep moesten we blijven staan. Sommige mensen stonden voor de neus van iemand anders, andere stonden wel 5 meter weg van de persoon.

Soms moesten we ook opeens gaan liggen, alsof er een vijand aan kwam. En dan moesten we opeens weer gaan staan! Dat was best vermoeiend. Ook heeft hij ons leren lopen als je in de gevechtshouding staat. Eén been naar achter en dan sluit het andere been aan. Hij heeft ons leren stoten (zo noemde hij dat) als je in de gevechtshouding staat. Dan hield iemand anders twee handen omhoog met de platte hand naar de vechter toe (diegene was “het stoplicht”) en dan moest de vechter daar op slaan.

Noes is een goede leraar en heeft ons veel geleerd.

Aan het eind kreeg iedereen eerst nog even een heupworp van Noes, dan kreeg je je diploma. Iedereen was geslaagd. Zelfs Marijn die zijn hand in het gips had en niet mee kon doen met de 2de les kreeg een diploma. Maar nu weten wij wel hoe wij ons moeten verdedigen. En nu hopen voor Marijn dat hij goed heeft opgelet!

Door Kalle Tuinema en Rowena van Deelen, groep 7 en 8.

 

VOORTGEZET ONDERWIJSsmiley
Groep 8 bezocht het Voortgezet Onderwijs.
Vorige week donderdag gingen we naar het CLV Veenendaal. Iedereen had verschillende vakken bijvoorbeeld informatiekunde (ICT) en gym met de sportklas van hun school en Frans of Biologie. Aan het einde kregen we allemaal extra informatie over de school en voor de meester en juffen en vader en moeders die mee waren was er een PowerPoint over de school. Op vrijdag gingen we naar HPC Zetten. Daar hebben we verschillende proeflessen gevolgd met bijvoorbeeld als vak muziek en geschiedenis, wiskunde en gym.
Op donderdag 24 januari gingen we naar Helicon daar hebben we ook proeflessen gevolgd zoals koken, bloemenschikken en taal (Engels) . Vrijdag 25 januari gingen we naar het Pantarijn in Kesteren, daar hebben we ook proeflessen gevolgd zoals gel maken bij scheikunde, gym en aardrijkskunde!
Het was erg leuk en leerzaam om die scholen te bezoeken!
Geschreven door groep 8 leerlingen.

 

21 november......KAMPIOEN BADMINTON....en wel voor de 10e keer. 

 

Van Badminton

 

Kindergemeenteraad
Op zaterdag 22 september a.s. doen we mee aan de Kindergemeenteraad.
Op die dag wordt de nieuwe raadzaal geopend in het verbouwde gemeentehuis.
Twee van onze leerlingen hebben zich extra goed voorbereid. Zij gaan nl. ons plan presenteren. Er doen dertien scholen mee uit de regio.
Sommige scholen willen een speeltoestel, een trimbaan of een buitencomputer. Wij gaan voor een halfpipe om te kunnen skaten. Natuurlijk hopen we dat we gaan winnen. Drie jaar geleden deden we ook eens mee en toen wonnen we met ons plan voor een crossbaan!
Het begint zaterdag om 14.00 uur en iedereen is welkom!
 
Schoolkorfbaltoernooi
Op 12 september j.l. gingen de groepen 5 t/m 8 naar het korfbaltoernooi in Zetten.
Groep 7 en 8 gingen op de fiets. Dan kon nu goed, want het weer was mooi en door de nieuwe verkeershesjes waren we extra goed zichtbaar in het verkeer!
Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben, stond groep 7 in de finale tegen de Hervormde School uit Opheusden.
Helaas verloren we die wedstrijd,  maar we zijn natuurlijk heel blij en trots met een tweede plek. De beker staat alweer te pronken op de vensterbank!