Mei 2017

Na twee heerlijke weken vakantie zijn we weer goed gestart! Afgelopen week hebben we geknutseld om alle lieve moeders te kunnen verrassen op Moederdag. 

Groep 4 oefent gedreven aan de tafel van 1 t/m 10... dat lukt al aardig goed, maar nu komen daar de deelsommen bij. Een hele nieuwe soort som, spannend en leuk! 

Groep 3 heeft al mooie leesresultaten behaald. Momenteel testen we een module van een nieuwe leesmethode. Als dit goed bevalt, wordt deze methode aangeschaft voor het nieuwe schooljaar.

 

_________________________________________________________________________________________

Korfbaltoernooi voor groep 4

Op woensdag 21 september mocht groep 4 voor de eerste keer deelnemen aan het korfbaltoernooi! Met zes sportieve en fanatieke leerlingen gingen wij naar de sportvelden bij het HPC in Zetten. 

De juf was aanwezig, maar hoefde bijna niets te doen! ;)  Want de coaching en support van de meegekomen ouders was echt fantastisch!! 

Er werd sportief gespeeld en het ging heel goed. Op het moment dat de halve finale bijna begon, werd er echter omgeroepen dat niet het Palet de halve finale ging spelen, maar een andere school :(  (Een rekenfoutje werd hersteld). Dat was even teleurstellend, maar toch zijn we heel trots dat we 5e geworden zijn!

_____________________________________________________

Begin schooljaar 2016-2017

De eerste twee schoolweken van dit nieuwe jaar zijn alweer voorbij!

Groep 3 is heel enthousiast begonnen. Op de eerste schooldag werd gevraagd wat zij wilden leren. De meeste kinderen willen heel graag een boek kunnen lezen, alle boeken in de bieb kunnen lezen, kunnen schrijven of rekenen.

In groep 4 werd dezelfde vraag gesteld. Zij mogen nu op een tablet werken en hun doelen waren veelal daaraan gekoppeld; ik wil rekenen op de tablet, ik wil tafels oefenen op de tablet, ik wil spelling leren!

Mooie doelen, waar we hard aan gaan werken!

Al langere tijd werken we op onze school ook aan gezondheidsbevordering. Dit schooljaar kreeg elke leerling een dopper waterfles. Heerlijk, want dat maakt het makkelijk om tijdens de lessen ook een slok water te nemen, uit je eigen fles...hygiƫnisch!

Gisteren deden we een fittest. Om te kijken hoe fit we momenteel zijn. Over een halfjaar doen we die test nog eens, om te zien of we fitter zijn geworden!

Hieronder staan twee foto's van de fittest!

fittest sept 2016.2

fittest sept 2016.1